Az Amorolfin-Teva gyógyszeres körömlakk használata

A gyógyszeres körömlakk dobozában a hatóanyagot tartalmazó üveg mellett tisztító kendő, műanyag applikátor és körömreszelő is található. A mellékelt reszelőt csak a kezelt körmökhöz szabad használni, az egészséges körmökhöz külön reszelőt használjon.

Az Amorolfin-Teva első alkalmazása előtt a kezelendő körömterületeket, különösen a körmök felszínét a mellékelt körömreszelővel olyan alaposan le kell reszelni, amennyire csak lehetséges. Ezt követően a köröm felszínét alkoholos tisztítókendővel meg kell tisztítani és zsírtalanítani kell. Az Amorolfin-Teva ismételt használata előtt a lakk maradványait egy tisztítókendővel el kell távolítani, majd az érintett körmöket szükség szerint ismét le kell reszelni. Ezután az egyik mellékelt, többször használatos applikátorral vigye fel a lakkot az érintett körmök teljes felszínére. Hagyja a lakkot 3-5 percig száradni. Használat után tisztítsa le az applikátort azzal a tisztítókendővel, amit korábban a körömtisztításhoz használt. Tartsa az üveget szorosan lezárva. Minden kezelendő köröm esetében merítse az applikátort a körömlakkba anélkül, hogy bármennyi lakkot letörölne az üveg nyakánál.

Fontos tudni, hogy amennyiben a kéz körmeit kezeli, és a kúra ideje alatt szerves oldószerekkel (például festékhígítók, szeszes oldatok) dolgozik, impermeábilis kesztyűt kell viselni a körmökön lévő Amorolfin-Teva körömlakk védelme érdekében.
A körömlakkot hetente egy alkalommal kell az érintett kéz- vagy lábkörömre felvinni. A heti kétszeri alkalmazás esetenként hasznosnak bizonyulhat. A láb bőrén egyidejűleg fennálló gombásodást egy megfelelő gombaellenes krémmel kell kezelni.
A kezelést addig kell megszakítás nélkül folytatni, amíg a körmök regenerálódnak és a fertőzött részek végleg gyógyulnak. A kezelés szükséges gyakorisága és időtartama a fertőzés intenzitásától és lokalizációjától függ.

Általában kézkörmöknél 6 hónap, lábkörmöknél 9-12 hónap kezelés kívánatos. Körülbelül három hónapos időközönként a kezelés felülvizsgálata szükséges, kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által.

Súlyosabb esetben forduljon orvoshoz!